Page Width Larger Text Smaller Text Increase Letter and Line Spacing Decrease Letter and Line Spacing Reset options
Options

Sallyann Ball Community Champion

  • Loading...
  • print asset
 
 

Adelaide Community Project

Find us on Facebook

 

The Adelaide Community Project is a small tenants and residents group working within the Adelaide Park Home Zone boundaries. The group began in the mid nineties and although the committee is now small in numbers, continue to work effectively in partnership with Plymouth City Council, the Neighbourhood Management Team and Local Neighbourhood Policing, and previously Groundwork Trust, on environmental and other issues affecting the residents of Stonehouse.

 

Working closely with Plymouth City Council we were jointly responsible for the implementation of the Adelaide Park Home Zone and the regeneration of both Adelaide and Manor Garden Parks.

 

The group were instrumental in the implementation of the original children’s park between Union Place and Adelaide Lane, as well as organising the very successful Sunday Funday events in previous years.

 

In 2007 Adelaide Park Home Zone won the Best Community Design Project in the Abercrombie Awards.

 

The Adelaide Park was officially opened in May 2008, home to a set of play things designed to let children run around safely, play together in little houses as well as hang upside down like monkeys and enjoy the rough and tumble of play.

 

Councillor Michael Leaves, Cabinet Member for Streetscene and Environmental Regulation officially opened the play area which is the latest to opened as part of the Safer Stronger Communities Fund grant project, administered by Plymouth 2020 Local Strategic Partnership.

 

The playground, which cost £75,000, also has a rainbow-coloured safety surfacing to keep cuts, grazes and bruises on little knees down.

 

The park is part of the wider Adelaide Park Home Zone project, which now completed. Local residents Sallyann Ball and Carla Southwould from Adelaide Community Project wanted the park opened out and a new playground installed which would provide a great space to play for younger children and a basketball pitch for older ones.

 

With the money that the Council secured from the Safer Stronger Communities Fund and Local Transport Plan to improve the quality of life and road safety, the Home Zone was extended to include Adelaide St, St Mary St, Battery St and Clarence Place.

 

‘This project has demonstrated how community involvement can really make a difference to a project’.

 

‘The residents of this part of Stonehouse can truly feel proud of their achievements’.

 

In 2008, The Adelaide Park Home Zone won the Home Zone section of the Local Government News Street design awards and was shortlisted in the 'renewed neighbourhoods' category of the RTPI awards.

 

The very small but dedicated team strive to ensure that Stonehouse remains an excellent place to live and that the residents are represented when decisions are made affecting them.

 

September 2011 - Adelaide Community Project have worked with and on behalf of the residents of Stonehouse for more than fifteen years and it is with great sadness that the committee have decided to call it a day. However, some of the current committee members continue to tackle issues affecting local residents.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments about this Webfolio

Tree view

Sallyann Ball created this on 19 January 2010.
This was last edited on 19 April 2013.
Report inappropriate content.

The PebblePad ePortfolio © system has been developed by Pebble Learning in collaboration with the University of Wolverhampton. University of Plymouth is responsible for this installation of PebblePad. Assertions made by users of the system are subject to this disclaimer and this code of conduct.